i går overgikk jeg meg selv fullstendig og lagde 30 glass med ripsgele -
Det er jo så nydelig til middager og ost, spesielt sammen med Brie…
Plukket nesten en 10liters kaseroll med rips, hadde i 1 liter vann og kokte til det saftet seg. Det tok ca 15-20 minutter.
Jeg hadde jo selvfølgelig glemt at man må ha glass å ha det på når man begynner med sånt, det er der husmorgenet kommer inn, det er ikke der…
Men ett par etterlysninger på facebook gjorde at ei snill jente kom med en pose med babymatglass og lokk, det er bra at noen lagrer slikt en stund før det blir kastet - Glassene ble vasket og sterilisert i ovnen ca 10 minutter på 100 grader mens jeg kokte lokkene.
Silte så av alt i 2 omganger med 2 forskjellige dørslag,og kokte opp igjen med 1kg sukker pr liter saft. (det ble 4 liter saft av 10 liter bær)
Tok geleprøven på ett fat før jeg fyllte alt over i de glassene jeg hadde fått tak i, så nå er det vel på tide med en skikkelig kjøttkake middag en dag ;o)
STOLT!!
Jøsses, kor flink du e da!!!:):):):)
SvarSlettDu har jo i d minste et lite snev av husmor-gèn du!:):):):)
Har aldri smakt rips-gelè, men d høres iallefall my bèr ut einn rognebær-gelè:):):)
Hvor flink du er da!
SvarSlettMø si du har litt husmorevner i deg ja!
Ha en fin lørdag!
Klem fra meg.
Litt gråpapir & hyssing på toppen så har du lekre gaver:)
SvarSlettInnleggene blir ekstra flotte ved at du bruker så mange & gode bilder!
Camilla
Hei! Du verden for en rips-gelé-samling! Javisst er du flink! Og rips er jo såååå godt! :)
SvarSlettUtrolig!!
SvarSlettSå flink du har vært!
(jeg lurte først litt på hva en hus-morgen var, men så skjønte jeg for at det var husmor-gen....) hi hi