Tinkerbell

onsdag 2. september 2009

Da er vi i gang…

Like før sommerferien kom denne brosjyren i posten,jeg tenkte automatisk “reklame” og var på tur for å kaste den da jeg plutselig kom på at den hadde vel kommet av en grunn…

Og i dag var det første innformasjonsmøte for foreldre og konfirmanter.Mange flotte ungdommer som antagelig er likså spente på dette som meg – jeg er jo tross alt førstegangskonfirmantmamma.

Synes jo ikke det er SÅ lenge siden jeg ble konfirmert selv, så disse årene har gått litt for fort…

Konfirmanten selv har fått tatt valget om han ville konfirmere seg borgelig eller i kirka, skal ikke skryte på oss at vi er ivrige kirkegjengere på noe vis,men han er døpt og de fleste vennene valgte kirka, så da ble det naturlig for han å velge det.

Så da går vi inn i de nærmeste 8 mnd med planlegging, kirkegåing, fasteaksjon, pilgrimsferd, musical, foreldretreff, innbydelser, bord dekking, fotografering, valg av middag og dessert, hvem ska få den ære å bake kaker etc

Konfirmanten selv har ikke så mange meninger om hvordan ting skal være ennå,men vi blir nok enige om noe. Det eneste vi vet sikkert er at vi blir rundt 30 personer til bords den dagen, så vi skal ha det hjemme.

Tilslutt en morsom “tale” jeg fant i en avis for ett par år siden…det er ikke mye jeg kjenner meg igjen i,men den var morsom nok til at jeg gjemte den ;o)

Kjære konfirmant!

Når vi er samlet her idag for å feire deg, så kan jeg ikke la være å tenke at om vi bare hadde passet litt bedre på den lørdagsnatta for drøyt 15 år siden, så hadde vi sluppet dette kostbare selskapet.
Men er man uforsiktig så må en ta konsekvensene av det. For oss ble konsekvensene tre år uten nattesøvn på grunn av barneskrik, og 12 år uten nattesøvn på grunn av bekymringer. Far og jeg har prøvd å gi deg en god oppvekst, men det har ikke vært lett.
Det har vært et slit, både økonomisk og mentalt, og når man ser resultatet er jeg usikker på om det var verdt strevet. det virker som om du er immun mot gode råd. ja, sånn sett ligner du ligner du vel mest på onkel Arvid, fadderen din, som sitter her ved siden av deg. ja,ja, fadder og fadder. han har vel ikke hatt mer å bidra med i din oppdragelse, enn han har hatt til sine egne unger, stakkar.
Nå som du er voksen, regner vi med at du endelig tar din del av ansvaret her hjemme. Imorgen skal vi derfor gå igjennom arbeidsinnstruksen. Som mor, må jeg dessuten benytte anledingen til å advare deg: ikke bruk ungdomstida di til så mye dumheter, som faren din har gjort. Det kan bli dyrt i lengden, det har vi sannelig fått merke. Ja, vi har jo liksom prøvd å skjule det, men alle vet jo at det er en del ungdommer i bygda som ligner vel så mye på far din som du gjør.
ja,ja, dette var vel nok av formaninger, Idag skal vi bare feire og være glade. Skål for konfirmanten.

Så da er vi i gang,

og som presten sa i dag: vi har nå gått inn i en tid hvor foreldrene plutselig har blitt mye strengere og surere, og de skjønner ingenting lengre - Det skal bli en spennende vinter !!!

6 kommentarer:

 1. Hei,

  Tusen takk for alle koselige kommentarer :) Setter pris på det... Lykke til med konfirmantforberedelser! Og den talen var hysterisk morsom! Det er to år til jeg har konfirmant..men man begynner jo så smått å tenke på litt forskjellig :) Natta-Linda:)

  SvarSlett
 2. Tjihi...En ny epoke i gang, med det klarer dere helt sikkert fint, alle som en! Ha en fin regnværsdag! ;-)

  SvarSlett
 3. Lykke til med konfirmasjonsforbredelser!
  En fin tid og det blir mye styr som en gjør det til ;O)
  Vi hadde konfirmant i mai så nå er det 3 år til sistemann.

  Ha en fin dag!
  klem Linda

  SvarSlett
 4. hehe...utrolig bra skrevet:)
  Du får ha lykke til med forbredelsene. Det går nok kjempebra skal du se.
  Klem fra meg:)

  SvarSlett
 5. :)
  Lykke til med konfirmantforberedelsene! Litt av hvert å sette seg inn i og planlegge, men det er jo sikkert spennende også :)
  Noen år igjen for meg enda som bare har en 2. klassing :)

  SvarSlett
 6. PResten traff vel spikeren på hodet der:) Og den talen,oh my god! Ha,ha.. Man kjenner seg vel ikke helt igjen,emn gøyal,ja!

  Og spennede tider for dere igjenom vinteren da:) Men kjekt at man har 8 mnd å forberede seg på:) Lykke til:) KLem Eva

  SvarSlett

Kjempekoselig at du vil legge igjen en komentar hos meg ;)

Blog Widget by LinkWithin