Tinkerbell

fredag 6. november 2009

G for…

GULBERGAUNET STADION
Steinkjers storstue for fotball og friidrett, her tilbringer vi mange timer hvert år på fotballtreninger og kamper.
Det er lenge siden Steinkjer hadde sin storhetstid når det gjelder fotball,men man kan ikke si at de som vokser opp ikke prøver, for det er stadig fullt med unger her nede.

Dybwad-Kotte-Stakset
Dybwad, Kotte og Stakseth
Disse tre karene var med da Steinkjer var på topp, og det er det mange som drømmer om ennå…
Steinkjer Idretts- og Fotballklubb hadde sin storhetstid i 1961/62. Da tok klubben sølv i maratonserien. Samme sesong hadde klubben åtte spillere på landslagene. Til sammen har Steinkjers fotballag spilt åtte sesonger i den øverste divisjonen. Fem ganger har de gul-svarte vært i Cupens semifinalen – 1961, 1970, 1976, 1977 og 1983. I tillegg har de endt sju ganger i kvartfi­nalen.

I 1962 hadde Steinkjer åtte spillere på ulike landslag: Øyvind «Calle" Dahl, Roar Eidem, Oddmund Bjørge, Edgar Stakset, Jan Forness, Jens Roselund, Olav Håkon Blengsli og Øystein Verstad. (opplysninger og bilde; Steinkjerleksikonet)

Jeg kan såvidt minnes slutten på denne perioden, da var det skikkelig stas å gå her nede.

Men i dag er vi her og ser på våre håpefulle, treninger, kamper og cuper, og det vil vel bare bli mere tid her nede hvert år ;o)

6 (30)

Publikumsrekorden på Guldbergaunet stadion er visstnok 13.000 (12.998) tilskuere i semifinaleomkampen mot Lyn den 18. oktober 1970
6 (11)

De siste 3 årene har også STEINKJERFESTIVALEN blitt arrangert her, det har vært en fantastisk opplevelse for både store og små.

27 (10)
Flere innlegg til ukens G finner du her:


19 kommentarer:

 1. Artig innlegg synes jeg. Morsomt når man faktisk kjenner til plassene det snakkes om. Stilig G. :D

  SvarSlett
 2. Fint indlæg i ord og billeder, især nød jeg de to børnebilleder.

  SvarSlett
 3. Härligt med fotboll! Mina fyra grabbar spelar inte........trots att både jag och maken har spelat! Här är det andra sporter som gäller nu........mountainbike och handboll! /Anette

  SvarSlett
 4. Masse som foregår på Steinkjer - og det er artig for en trondhjemmer å lese. Fine bilder er det alltid er hos deg! Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 5. Med fire jenter så er det ikke blitt noe fotball...så sånne plasser er ukjent for oss. Dessuten har vi aldri fått med oss steinkjerfestivalen..

  Flotte bilder.

  Ha en fin helg

  SvarSlett
 6. Du vet å drive reklame for Steinkjer:) Morsomme bilder av dagens håpefulle, har tilbragt maaaange timer på sidelinja selv. Utrolig artig:)
  Riktig god fredag til deg og klem fra meg:)

  SvarSlett
 7. Dette er en stadion jeg ikke har hørt om og det er vel fordi, som du skriver, at det er en stund siden de hadde sin storhetstid. Men det er likevel bra for rekruteringen at det finnes anlegg for dem som ikke spiller i Rosenborg, Brann og Molde osv også:)

  SvarSlett
 8. En stadion eller lignende bør alle plasser ha..for her kan man boltre seg i musikk, fotball, håndball og u name it..en flerbruks stadion hadde vært tingen...

  Go helg :)

  SvarSlett
 9. Jeg er ikke så veldig bevandret i fotballens verden, så jeg har desverre ikke hørt om navnene som var store på den tiden. Men jeg har en datter som har spilt fotball, og har sittet menge timer på sidelinjen og heiet dem fram. Så stolte og krye barna på bildene dine er. Det skjønner jeg godt.
  Ha en riktig fin helg alle sammen!

  SvarSlett
 10. Så artig å lese mere om Guldbergaunet stadion og Steinkjer Fotballklubb:) Da jeg var lita hadde jeg et SFK krus,som gammel-onkelen min ga meg,og det var stor stas:) På 70-tallet dette og de var ivrige:)
  Så flotte gutta dine er i fotballtøy:) Ha en strålende dag Jeanett:) Klem Eva

  SvarSlett
 11. Så fint innlegg -koselige bilder :)

  Du spør om innstillingene på kameraet under de bildene. Jeg husker ikke akkurat hvilken jeg brukte, men de innstilligene jeg bruker mest og som er sannsynlig at jeg brukte under disse bildene, er den som heter "uten blitz", også bruker jeg "portrett" og AV -hvor du selv stiller blender.

  Jeg har jobbet med bildene i PS etterpå, men ikke gjort så veldig mye med dem da sola gjorde mesteparten av jobben selv :)

  Koselig du likte dem, tusen takk :)

  Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 12. Flott innlegg fra Steinkjer og deg! Flott at der er NOEN som orker å følge opp ungene sine, være med på deres aktiviteter! Takk for din koselige hilsen hos meg.-Margit-

  SvarSlett
 13. Fotboll är en folkbevegelse, speciellt för många barn, sunt är det också, bara synd att inte alla orkar fölga upp sina barn...själv har jag varit fotbollsänka här i många år :)

  SvarSlett
 14. Jeg kan se, at ungerne kan lide at dyrke sport i den hal, og det må nok være det vigtigste! :-)

  SvarSlett
 15. Fotball vet jeg ikke noen ting om men jeg kjenner jo igjen idrettsglede når jeg ser den og har flere forball"idioter" i familien . Uten at de har klart lære mor en døyt. FLotte gode bilder F.

  SvarSlett
 16. Att ha en arena för idrott ger en möjlighet till samlingsplats för många!

  SvarSlett
 17. Lokalfotballen er alltidt gøy å følge med på, hos oss vart det opprykk til fjerde divisjon i år...noko som var stort for oss som bur i ei lita bygd;9)
  Og Førde rykte opp i andre divisjon, noko som og er stort på vårt lokalplan.
  Ellers så er eg jo stor fan av miniputtar-99(gutar) og miniputtar-02(jenter)
  Flott innleg:0)

  SvarSlett
 18. Det er kjekt med tilhørighet, og lokalidretten er med på å skape nettopp det.

  flott G-innlegg :)

  SvarSlett
 19. Aldri vært der, men så bra anlegget fortsatter er i bruk og er til stor inspirasjon for dagens unge som drømmer om "gulltiden". Jeg kan huske den tiden.
  Flott G-innlegg.
  ----
  Beklager sen kommentar. Har levert yngste kattungen til nytt hjem,
  ellers ligget under dyna. Håper å bli bra fortest mulig.

  SvarSlett

Kjempekoselig at du vil legge igjen en komentar hos meg ;)

Blog Widget by LinkWithin