Tinkerbell

Sider

tirsdag 30. mars 2010

God Påske | God sangstemme

Til tross for at sola ikke holder sin avtale dro vi i dag ned til sjøen og grillet pølser. Ikke en altfor givende opplevelsemed masse vind og overskya ,men nå er det påske og DA skal vi jo ut med grillpølsene i veska uansett vær ;o))

30 (3)

Grillingen foregår raskt i flammene, så her regner jeg med det vil bli en fantastisk sangstemme etterhvert.

Har forresten fått Bloggsvar på bloggen, en kjekk liten sak hvor du kan spørre meg om hva som helst. Hvis du fx ikke vil spørre i komentarfeltet

jeanette-jess1

Fortsatt God Påske til alle!!!

søndag 28. mars 2010

HURRA FOR 10 ÅRINGEN MIN!!!

Hurra for deg som fyller ditt år,ja deg vil vi GRATULERE!!!

Klokka 21.12 for 10 år siden kom min andre lille prins til verden, han var lilla og hårløs og jeg lurte på hva dette var for slags baby ;) han ble fort seende mye bedre ut, og ble verdens fineste baby han også.

skann0003

Han har sjarmert oss stort i alle år,er helt annerledes enn sine brødre på alle måter, og gjør livet vårt helt fantastisk å leve.

En kjempespent 10åring ble vekt av ett lite syngende kor i dag,fikk høre senere at han hadde ventet i 2 timer før vi andre våknet…

28 (1)28 (3)

På ønskelisten sto det klær,klær og klær,min lille jålebukk har funnet sin favorittbutikk og ønsker seg alt de har omtrent. prisene sier at det er ikke mulig, og da er det jo veldig greit med bursdag og få lære at vi må kjøpe dyre klær selv…

page

Dagen feiret vi på hytta til mormor og morfar, alle gjestene kom dit og vi hadde et helt fantastisk vær. Srålende sol fra skyfri himmel. Satt ute og spiste tacosuppe i solveggen og inne og spiste kaker etterhvert.

28 (8) 28 (6)

Adrian pyntet selv bursdagskaken med kakedinosaurer, og den smakte helt fortreffelig til en kopp kaffe ;)

28 (7)

Tror alle har hatt en flott dag, bursdagsbarnet er førnøyd og både klesskapet og sparebøssa har fått ett bra påfyll i dag ;o)

Nå håper vi at resten av påska får like flott vær som i dag !!!

lørdag 27. mars 2010

Vinteren er over for denne gang - ENDELIG

Tro det eller ei – i natt er vinteren over for denne gang, uansett hva du ser utenfor vinduet. I alle fall formelt.

Klokken 2 i natt må du stille klokken en time fram til sommertid – hvis du vil følge med i tiden

26.03 (2)

Ideen om sommertid ble lansert av Benjamin Franklin allerede i 1784, men det skulle gå mer enn 100 år før forslaget fikk gjennomslag. Først i 1916 ble sommertiden innført i en rekke europeiske land.

Først ute var Tyskland og Østerrike, som stilte klokkene fram 30. april 1916 kl. 23.00. Her hjemme ble sommertid innført samme år, men vi valgte å stille klokkene først 22. mai.

Senere har tidspunktet for å stille klokken endret seg både hva gjelder dato og klokkeslett. I Europa stilles nå klokkene én time fram den siste søndagen i mars klokken 2. Unntaket er Island som ikke har innført sommertid.

I USA stilles klokken andre søndag i mars – to uker før Europa.

Tonga innførte sommertid i 1999, for å være blant de første nasjoner inn i år 2000. Stuntet skulle gi mer PR og øke turistinntektene. Da PR-effekten avtok i 2002, ble ordningen avskaffet.

Untitled-1

Ikke alle er like glade i «tidsendringen». Noen klager over tap av nødvendig nattesøvn, og er ikke lydhøre for argumenter om at timen(e) kan tas igjen i den mørke årstid. De skeptiske kan finne støtte i nettleksikonet Wikipedia:

«Sommertid ble innført i en tid da man visste lite om døgnrytmene til mennesket. Man regnet da med at helseeffekten helst ville være positiv med en tilleggstime med dagslys om ettermiddagen. Det er nå klart at kroppens synkronisering med soloppgangen er presis, og studier viser at de aller fleste tåler overgangen til sommertid dårlig».

Ikke minst i landbruksnæringen har meningene vært delte. Noen hevder at Dagros får ødelagt sin innebygde tidsklokke. Andre mener at lysere og lengre dager er en fordel for dyra.

13.05 (19)

Trøsten for dem som misliker sommertid, kan jo være at ingenting varer evig: Siden 1996 har europeiske land vært enige om å ta tilbake den «tapte time» siste søndag i oktober. Da skal klokken skrus tilbake en time – og alt er ved det gamle. (©NTB)

torsdag 25. mars 2010

Søskenkjærlighet

Lilleprinsen som jeg fotograferte for snart 2 måneder siden, har blitt stor gutt og var i dag klar for litt storesøsterkos for fotografen. Det er nesten ekstremsport å ligge i fanget til verdens snilleste storesøster, for PLUTSELIG er hun ferdig med å kose ;)

058

066

084091

Men det gikk greit veldig lenge, og vi fikk da tatt noen kosebilder før tolmodigheten hadde gått over.

107 - Kopi

Etterpå var det godt å slappe av litt alene for begge to.

158

Det er jo morsomt å være storesøster så lenge lillebror gjør som hun har tenkt det ,

(det vet jeg alt om … ;o))

onsdag 24. mars 2010

Man har det ikke morsommere enn man gjør det selv -

Ungene er så heldige at de har fått seg daffedresser av farmor til påske, men de må nok vaskes en gang før påska kommer for de har nesten flyttet inn i dem – forståelig nok ;o)

006

Minstemann hadde det ustyrtelig morsomt med denne dressens snorer her forrige kvelden, så vi måttebare ta noen bilder. Det er utrolig hvor morsomt det går an å få det bare av å blåse snørene ut av nesa. (Heldigvis er han ikke snørrete og forkjøla for tia )

007

004

En ting er sikkert – vi har det ikke morsommere enn vi gjør det selv!!!

tirsdag 23. mars 2010

Leksetid | Innsamlingsaksjon

Jeg kjøpte for en tid siden denne superherlige,gamle skolepulten hos Tine som har bloggen Tine’s shop.

009

Skal bruke den i fotosammenheng,men innimellom fotoshoots vil den stå på stua og bli flittig brukt av minstemann.

011

Viktor sitter her og gjør lekser og tegner flere ganger hver uke, så dette var helt klart ett superkjøp.

012

Ellers i dag har dere kanskje hatt besøk av flotte ungdommer med innsamlingsbøsser på døra? Min eldste har i dag vært med på innsamlingsaksjonen for Kirkens Nødhjelp i kveld. Detter er vel noe konfirmantene er med på hvert år, og det er flott at de må være med å gjøre noe fornuftig som en del av konfirmantundervisninga.

Startsiden_300x250

mandag 22. mars 2010

Snart påskeferie, skal bare….

Nå er det bare en uke til påskeferien starter for de fleste, men det er ett par småting vi må få gjordt unna før vi kan slenge beina på bordet og håpe at sola kommer frem bak skylaget og BLIR fremme en ukes tid.

7.april 030

Denne uka er det 2 påskefrokoster på skolen, ett foreldremøte, en skidag som inkluderer de to minste, konfirmantene skal delta på innsamlingsaksjonen for kirkens nødhjelp, ett par treninger,ett par møter, en bursdag,ett par babyshoots og i tillegg bør huset nærme seg ryddig og greit før påska starter – etterpå er det bare 3 uker til konfirmasjonen og jeg har en misstanke om at DE kommer til å gå altfor fort…

påska 2009 017

Det er vel egentlig bare å legge seg til lading og håpe at sykdomsperioden i huset er over, jeg har ligget på sofaen i mer eller mindre to uker,men nå kjennes det ut som at formen er på tur tilbake.

Ha en ny flott uke folkens, bruk den fornuftig så du kan ta ferie med god samvittighet neste uke ;o))

fredag 19. mars 2010

Innvitasjonene er sendt-

Da er innvitasjonene sendt og både mor og sønn ble fornøyd med resultatet.

Untitled-1

Har vært inne på ordet “Tema” her i gården også,men det er ikke noe en 14åring bryr seg veldig mye om, “bærre det ikke e rosa eller lilla” så da kan mamsen gjøre hva hun vil ;o))

Så snart blir det vel IKEA tur for å handle metersvis med “Duk” , og med en meget dyktig dekoratør i bakhanda vil det nok bli ett konfirmasjonsbord vi alle blir fornøyd med. Inkludert konfirmanten -

torsdag 18. mars 2010

Syk,men kuul

Her i huset er det tarsig for tiden, jeg holder på med min andre uke med tett nese og hoste, og kjenner tolmodigheten begynner å krympe VELDIG…

001

I går kom Marcus hjem midt på dagen med hodepine og gikk rett til sengs. Han har bare vist seg oppe en gang imellom for å fylle på med paracet eller drikke,men er ikke i noe storslag han heller.

006

Men når men er tenåring er det jo greit å være kuul fordi om man er syk, så vi ser bare nesa og øynene på han når han passerer i denne herlige, norske onepiece’n.

008

DET ER MYE BEDRE Å VÆRE SYK NÅR MAN ER KUUL!!!

søndag 14. mars 2010

SE hva jeg har kjøpt meg !!!

Nå har enda en drøm blitt oppfyllt, og jeg håper jeg skal få tatt ENDA flere flotte bilder framover;

En svart og en hvit bakgrunn skal etterhvert henges opp i kjelleren,så nå har jeg mitt eget studio og det har jeg ønsket meg leeeenge.

Nå er det vel bare å jakte på skikkelig lys,men får vel bruke litt provisorisk lys inntil videre - og tror dette blir kjempegøy!!!

onsdag 10. mars 2010

Bloggtørke | Shopping | Utrolig kuult

Nå har det vært stille i over en uke her, har hatt mer enn nok tid til å skrive,men finner liksom ikke noe å skrive om…det er vel dette som er den berømte bloggtørka,og nå har den visst gått skikkelig til angrep her -

MEN jeg nå fortelle hvor jeg var i går – jeg har funnet favorittbutikken min i trøndelags hovedstad, og ble forelsket med en gang :

MOODS OF NORWAY

025027

Så mye kulle klær, ikke nødvendigvis til meg selv,men liker hele konseptet og synes butikken er helt rå.Spesielt til herre synes jeg de er veldig kuule,men det har vel litt med at det er ikke akkurat overflod av tøffe og annerledes herreklær. kjøpte ikke så mye her med slips og sko til konfirmanten ble unnagjordt,så da kan resten være helt plain.

028

Neste gang det blir tur til Byen må jeg vel ha med Viktor så han får prøve denne, så tøft bare å komme på å male en traktor i gullfarge…

Og sjekk lysekrona;

Man trenger ikke bare å ha lys og løkplanter i norgesglass…

029

031

Etterpå var vi på Tulla Fischer og spiste en fantastisk lunsj, de hadde så gode stoler at det var vanskelig å komme seg derifra ;) Så gikk turen til IKEA og bilen var stappa helt til bristepunktet da vi dro derifra ;)

Beklager kvaliteten på bildene,men de er tatt med mobilen…

tirsdag 2. mars 2010

En trist dag…

 

Lars som ble bare 12 1/2 år ble bisatt i dag, det var en veldig fin bisettelse som var ett verdig punktum for ett altfor kort liv…

Mange tårer ble felt i en stappfull kirke, og da denne sangen ble sunget var det nok ikke mange øyne som var tørre; 

 

Tenker mye på familien for tiden, og skjønner hvor heldig jeg er som har 3 friske og til tider umulige unger.De er her sammen med meg og det er ingen selvfølge.

Ta vare på hverandre alle sammen, vi vet ikke hva framtiden bringer…

mandag 1. mars 2010

FOR en dag!!!

I dag var det nesten så man skulle tro det var drømmepåska som hadde startet litt tidlig. Strålende sol fra skyfri himmel, ikke ett vindpust og unger som har gått på ski og aket i HELE dag.

28 (9)

Viktor og Robin aket i 4,5 time i kuleløypa og ble tøffere og tøffere for hver tur de kjørte.

28 (5)

Kun avbrutt av en liten drikke/kvikklunsj/pølse pause. Måtte tvinge dem til å spise litt iløpet av dagen,men pølsa sprang gjennom bålet og vips så var de borte i akebakken igjen ;o)

28 (12)

Adrian og Malene gikk 1,1mil på ski iløpet av dagen, skikkelig imponerte mammaer som puttet i dem litt mat og drikke imellom rundene.

page

Vi mammaene og storesøster camilla storkoste oss i solveggen og hadde det som plommen i egget hele dagen – masse appelsin, kvikk lunsj og sjokoladekaffe gjør det jo ikke noe værre ;)

28 (16) 28 (15)

Ønsker alle en flott uke, her er det meldt stort sett fint vær,så jeg skal rydde og bruke masse tid på verandaen tenker jeg.

Blog Widget by LinkWithin